Business Internaţional

Criză nucleară în SUA: Suntem pregătiţi pentru inundaţii de nivel istoric

Criză nucleară în SUA: Suntem pregătiţi pentru inundaţii de nivel istoric

Autor: Adrian Voicu

27.06.2011, 13:21 1839

Centrala nucleară din Nebraska este în siguranţă, este de părereGregory Jaczko, preşedinte al Comisiei de reglementare de pe piaţaenergiei nucleare.

Există sisteme de protecţie care sunt pregătite să facă faţăunor niveluri de inundaţie istorice, a menţionat oficialulamerican.

Acesta a mai spus că autorităţile vor continua să monitorizezecentrala. "Orice este posibil, dar acum nu anticipăm ca nivelulapei să urce la un nivel care să afecteze activitatea nucleară", arăspuns oficialul la întrebarea "S-ar putea întâmpla?", pusă de unjurnalist.

Centrala nucleară aflată la 30 de kilometri de Omaha, a fostînchis din aprilie pentru a fi realimentată.

"Am construit centrala îndeajuns de sus bazându-se pe istoriculzonei, bazându-ne pe nivelul inundaţiilor din trecut. Dacă apelevor continua să crească peste nivelul prevăzut, suntem pregătiţi săprotejăm cu saci de nisip echimantele importante pentru reactoare",a declarat Dave Van Der Kamp, reprezentant al Nebrasca Public PowerDistrict.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO