Business Internaţional

Cum să scapi de opoziţie: grenade de război şi foc deschis

Autor: Adrian Voicu

22.02.2011, 15:05 24

Trupe de elită loiale preşedintelui Laurent Gbagbo au intrat încartierele opozanţilor din cel mai mare oraş al Coastei de Fildeş,aruncând grenade şi trăgând cu gloanţe de război şi lansatoare derachete, au declarat pentru Wall Street Journal martori oculari.

Atacul a avut loc după ce în ţară a sosit o delegaţie a UniuniiAfricane pentru a găsi o soluţie la criza în care a intrat ţaradupă constestarea alegerilor care au avut loc în urmă cu treiluni.

Conform publicaţiei cel puţin şase persoane au murit în urmaatacului care a avut loc luni. De asemenea, cel puţin 15 persoaneau fost rănite, o parte dintre acestea declarând că atacul a fostiniţiat de beretele roşii ale trupelor prezidenţiale.

Conform estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape 300de persoane au fost ucise de la alegerile din noiembrie.

Atacul a avut loc în cartierele cunoscute pentru susţinerealiderului opoziţiei, Alassane Ouattara, care este recunoscut lanivel internaţional ca preşedinte al Coastei de Fildeş.

Acesta trebuie să primească delegaţia Uniunii Africane înhotelul în care s-a baricadat de la alegerile din 28 noiembrie, elnefiind lăsat să conducă ţara ca urmare a refuzului preşedinteluiactual de a părăsi funcţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO