Business Internaţional

Deficit major de angajaţi calificaţi în Germania. Vedeţi aici cu ce specializări aveţi şanse mari să vă găsiţi un job la nemţi

Deficitul de angajaţi calificaţi în Germania. Vedeţi aici cu ce specializări aveţi şanse mari să găsiţi un job la nemţi

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

05.02.2012, 16:12 13912

Deficitul de angajaţi calificaţi din anumite sectoare ale economiei germane s-a înrăutăţit anul trecut, potrivit reprezentanţilor agenţiei pentru forţă de muncă de la Berlin, citaţi de Reuters.

Deficitul de ingineri, medici şi lucrători calificaţi în domeniul serviciilor de sănătate s-a intensificat, în timp ce experţii în IT au fost adăugaţi pe listă, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al instituţiei.

"De la ultima analiză din 2011, deficitul s-a înrăutăţit pentru ocupaţiile deja afectate", a adăugat ea, adăugând că numărul meseriilor vizate a crescut.

Un raport al agenţiei arată că angajatorii caută insistent anumite specializări în inginerie, precum şi experţi IT şi dezvoltatori software.

În medie, un post neocupat din Germania rămâne acum vacant 68 de zile până la găsirea unui angajat, faţă de 58 de zile cu doi ani în urmă, arată raportul.

În zonele cele mai afectate de deficitul de lucrători calificaţi, perioada de neocupare a posturilor se poate întinde până la 3-5 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO