Destrăbălare financiară în City of London: 576.000 de lire sterline pentru banchete şi alte servicii de ospitalitate, iar 4 milioane de euro s-au dus către şcoli de elită pentru copiii bancherilor

21 nov 2017 Autor: Bogdan Cojocaru

Foto: Shutterstock

♦ O sumă mai mare, de patru milioane de lire sterline, a fost cheltuită pentru sponsorizarea a trei şcoli de elită din Surrey şi Londra.

Autoritatea locală secretivă care conduce cartierul londonez Square Mile, cunoscut şi ca City of London, centrul financiar londonez, este criticată de politicienii şi de presa din Marea Britanie pentru cheltuielile extravagante, în care intră subven­ţionarea clubului propriilor membri şi sprijinirea unor şcoli private, în vremuri când finanţarea unor servicii publice vitale este tăiată, scrie The Guardian.

Laburiştii cer reforme în condiţiile în care datele arată cheltuieli de patru milioane de lire sterline pe şcoli independente de elită şi de sute de mii de lire pe alcool, mese scumpe şi cazare de lux. Sumele cheltuile au fost obţinute de ziarul Observer. Partidul Laburist a spus că City of London Corporation are acum nevoie „disperată de reforme“.

Foştii şi actualii consilieri din City of London Corporation se pot bucura de privilegiul de a folosi Guildhall Club, care oferă mese puternic subvenţionate şi băutură la preţuri ridicol de mici. Recent au fost alocate 200.000 de lire sterline pentru renovarea clubului, care a oferit anul trecut activităţi de catering şi de bar de o jumătate de milion de lire sterline.

O parte din aceste costuri au fost acoperite din veniturile obţinute din organizarea de evenimente private. Printre cheltuielile City of London Corporation din ultimii ani se numără 576.000 de lire sterline pentru banchete şi alte servicii de ospitalitate oferite de primar şi pentru mese pentru judecătorii curţii centrale penale.

O sumă mai mare, de patru milioane de lire sterline, a fost cheltuită în aceeaşi perioadă pentru sponsorizarea a trei şcoli de elită din Surrey şi Londra. Pentru academiile din City au fost cheltuite „doar“ 556.000 de lire sterline.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2017

 
Cuvinte cheie:
City of London
, lire sterline
, banchete
, ospitalitate
, financiar
, elita
, londra
, sponsorizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide