Business Internaţional

Deutsche Bank nu a iesit foarte sifonata din criza subprime

01.11.2007, 21:37 20

Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, a anuntat ca trimestrul al patrulea a inceput bine si si-a reconfirmat tintele de profit dupa ce modificarile de taxe din Germania si vanzarile de active i-au majorat castigurile cu 31%, scrie Bloomberg.
Actiunile bancii au avansat pe bursa din Frankfurt dupa ce a raportat un profit in crestere, pana la 1,62 mld. euro, pe trimestrul trei. Pe 3 octombrie, banca estimase ca profitul sau va depasi 1,4 miliarde de euro.
Castigurile inregistrate in urma modificarilor de taxe din Germania si vanzarea sediului din Statele Unite al bancii au redus impactul operatiunilor de reducere a valorii contabile a unor active si al pierderilor legate de prabusirea pietei americane a creditelor subprime, in valoare de 2,16 miliarde de euro.
Astfel, pierderile bancii au fost limitate in urma inregistrarii unor castiguri in valoare de 654 milioane de euro din vanzarea de actiuni din cadrul Allianz, Linde Group, si a sediului de pe Wall Street. O crestere a valorii optiunii bancii de a-si majora participatia de 10% in cadrul bancii chineze Huaxia Bank a sporit castigurile. In plus, Deutsche Bank a consemnat castiguri in valoare de 600 de milioane de euro in urma modificarilor de taxe introduse in Germania.
Rezultatele Deutsche Bank au fost anuntat la o zi dupa ce UBS Europe, cea mai mare banca a Europei din punctul de vedere al activelor, a raportat prima pierdere din ultimii cinci ani dupa reducerea valorii contabile a unor titluri cu venit fix si imprumuturi pentru preluari de companii cu aproape 4,7 miliarde de dolari.
Veniturile diviziei de investment banking ar putea fi "semnificativ mai mici" in trimestrul patru fata de nivelurile record inregistrate in ultimul an.
Veniturile din vanzari si trading, care au reprezentat aproape jumatate din veniturile bancii anul trecut, au inregistrat o scadere de 62%.
Divizia de investment banking a bancii a consemnat o pierdere de 179 de milioane de euro in trimestrul trei, comparativ cu un profit in valoare de 1,03 miliarde de euro in perioada similara a anului anterior. Profiturile brute ale diviziilor de consumer banking, asset management si transaction banking au avansat cu 35% pana la o valoare combinata de 832 de milioane de euro.
CEO-ul bancii, Josef Ackermann, in varsta de 59 de ani, declara luna trecuta ca Deutsche Bank isi va reduce probabil planurile legate de angajari. Nu au fost anuntate insa disponibilizari. Cheltuielile cu personalul au fost reduse cu 87% pana la 177 de milioane de euro in trimestrul trei.
Ackermann a declarat ca va extinde operatiunile de consumer lending si money management in scopul atingerii tintei de majorare a profitului brut pana la 8,4 miliarde de euro in 2008, excluzand costurile si castigurile exceptionale.
Deustche Bank a achizitionat creditorii germani Norisbank si Berliner Bank in schimbul a 1,1 miliarde de euro anul trecut, cat si Tilney Investment Management din Marea Britanie pentru a se extinde pe sectorul de consumer banking si money management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO