Business Internaţional

Director executiv, câştig mai mult decât impozitele plătite de angajatorul meu. Se întâmplă la marile companii din SUA

Director executiv, câştig mai mult decât impozitele plătite de angajatorul meu. Se întâmplă la marile companii din SUA

Autor: Radu Racu

31.08.2011, 17:13 1009

Un număr de 25 din cei mai bine plătiţi 100 de directori de la companii de top americane au câştigat mai mult anul trecut decât impozitele pe profit plătite de angajatorii lor, relevă un studiu publicat miercuri la Washington, citat de Reuters.

Informaţia pare să toarne sare pe rană, într-un moment în care autorităţile americane se luptă să aducă mai mulţi bani la buget prin reducerea drastică a unor cheltuieli, inclusiv cele cu protecţia socială.

Ce spun analiştii români despre o nouă recesiune în SUA şi zona euro şi despre consecinţele acesteia pentru România

Studiul publicat de Institutul pentru Studii Politice de la Washington arată că evitarea taxelor s-a făcut prin înregistrarea firmelor în paradisuri fiscale ca Luxemburg sau Singapore.

Trei mari companii se numără în studiul institutului:

eBay: Directorul John Danahoe a câştigat 12,4 milioane de dolari dar compania a primit deduceri de taxe în valoare de 131 de milioane de dolari

Boeing: Excutivul Jim McNerney a avut anul trecut un venit de 13,8 milioane de dolari dar compania a plătit un impozit pe profit de doar 13 milioane de dolari.

General Electric: CEO-ul Jeff Immelt a primit 15,2 milioane de dolari anul trecut, în timp ce compania a primit deduceri fiscale de 3,3 miliarde de dolari şi a investit 42 de miliarde de dolari în campanii de lobby.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24