Business Internaţional

Directorul FBI respinge acuzaţiile lui Donald Trump că fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama ar fi cerut interceptarea convorbirilor sale înainte de alegerile prezidenţiale

Directorul FBI respinge acuzaţiile lui Donald Trump că...

Autor: Raluca Manga

06.03.2017, 10:41 41

Potrivit unor informaţii, Comey a cerut Departamentului american de Justiţie să respingă în mod public această acuzaţie, deoarece prin ea se insinuează în mod fals că FBI ar fi încălcat legea, potrivit The New York Times şi NBC.

La rândul său, CNN anunţă, citând două surse familiarizate cu acest caz, că FBI a făcut cerearea deoarece această interceptare telefonică ar fi ilegală, deoarece preşedintele nu poate ordona pur şi simplu ascultarea telefoanelor unui cetăţean american. O instanţă ar trebui să aprobe orice astfel de cerere.

Departamentul de Justiţie nu a comentat deocamdată acest aspect.

Donald Trump a acuzat fosta Administraţie de la Casa Albăcă ar ”fi interceptat convorbiri telefonice” din biroului său înaintea alegerilor din 2016. Acesta a postat pe Twitter următorul mesaj: ”Îngrozitor! Tocmai am descoperit că Obama mi-a ascultat telefonul din Turnul Trump, chiar înainte de alegeri. Nu a descoperit nimic”.
”Este legal ca un preşedinte în funcţie să intercepteze convorbiri chiar înaintea alegerilor?”, a adăugat acesta.

Duminică. Donald Trump a solicitat Congresului american să verifice dacă Administraţia Barack Obama a abuzat de prerogativele de investigare pe perioada campaniei prezidenţiale din 2016, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer. ”Informaţii privind eventuale investigaţii motivate politic chiar înaintea alegerilor din 2016 sunt foarte îngrijorătoare”, a scris Spicer pe Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO