Business Internaţional

Economia germană îşi continuă creşterea puternică

Economia germană îşi continuă creşterea puternică

Autor: Catalina Apostoiu

06.09.2017, 00:00 300
Sectorul german al serviciilor a înregistrat o activitate dinamică în august, sporind presiunile legate de preţuri în sector şi impulsionând creşterea sectorului privat în general, relevă ultimul raport al IHS Markit. Analiza sugerează că tendinţa de creştere solidă a celei mai mari economii europene va continua, relatează Reuters.

Indicele PMI al Markit, care monitorizează sectoarele manufacturier şi al serviciilor ce reprezintă peste două treimi din economie, a urcat la 55,8 de la un minim pe zece luni de 54,7 atins în iulie. Creşterea a fost susţinută în cea mai mare parte de sectorul manufacturier, unde avansul a atins cel mai alert ritm din aprilie. În sectorul serviciilor, activitatea de business a atins un maxim pe două luni de 53,5 în august. IHS Markit şi-a majorat, prin urmare, estimările de creştere a economiei germane pe 2017 şi 2018 la 2,3% şi respectiv 2,1%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO