Business Internaţional

Economiştii de pe Wall Street consideră că Rezerva Federală a încheiat ciclul de înăsprire monetară. „Viziunea noastră este că Fed a făcut destul, ratele dobânzilor pe termen scurt fiind acum real pozitive, inflaţia de bază continuă să coboare, iar piaţa forţei de muncă încetineşte”

Economiştii de pe Wall Street consideră că Rezerva...

Autor: Valeriu Dănilă

01.08.2023, 15:33 113

Preşedintele Fed Jerome Powell a lasat deschisă oportunitatea unei majorări de dobândă, dar economiştii de pe Wall Street pun la îndoială că aceasta chiar va alea loc, scrie Bloomberg.

„Viziunea noastră este că Fed a făcut destul, ratele dobânzilor pe termen scurt fiind acum real pozitive, inflaţia de bază continuă să coboare, iar piaţa forţei de muncă încetineşte”, a explicat Douglas Porter, chief economist la Bank of Montreal.

Preţurile de consum, excluzând alimentele şi energia, ar putea creşte cu doar 0,2% în iulie şi august, estimează Omair Sharif, preşedintele şi fondatorul Inflation Insights, numind această perioadă „vara dezinflaţiei”.

Rezerva Federală a majorat miercurea trecută ratele dobânzilor la 5,5%, de la 5,25% un maxim al ultimilor 22 de ani. Powell a spus că o nouă majorare în septembrie depinde de „totalitatea datelor primite şi de implicaţiile acestora pentru perspectivele economice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO