Business Internaţional

Estimări alegeri europarlamentare Austria: Partidul Popular al cancelarului Sebastian Kurz are un avans considerabil

Estimări alegeri europarlamentare Austria: Partidul...

Autor: Mircea Olteanu

26.05.2019, 18:45 166

Partidul Popular (ÖVP), condus de cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc în urma scrutinului europarlamentar, cu aproximativ 7,5% faţă de rezultatul înregistrat la alegerile precedente, desfăşurate în 2014, potrivit unei proiecţii, informează site-ul Politico Europe.

Partidul Popular (centru-dreapta) a obţinut 34,5% din voturi, rezultat în urma căruia formaţiunea lui Kurz ar obţine şapte din cele 18 locuri ale Austriei în Parlamentul European.

Pe de altă parte, Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta), fost partener de coaliţie guvernamentală al formaţiunii lui Kurz, a înregistrat un uşor declin în urma unui scandal de corupţie în care este implicat un lider al formaţiunii. FPÖ a obţinut 17,5% din voturi, cu 2,2% mai puţin decât în 2014.

Partidul Social Democrat (SPÖ, centru-stânga) s-a clasat pe locul al doilea, cu 23,5%, uşor în scădere faţă de 2014, potrivit unei proiecţii publicate după închiderea urnelor, la ora locală 17:00 (ora României, 18:00).

Indiferent de rezultat, Kurz se va confrunta luni cu o moţiune de cenzură, care ar putea să treacă în condiţiile în care social-democraţii şi Partidul Libertăţii au semnalat că vor vota în favoarea demiterii premierului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO