Business Internaţional

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, atinge 1.900 de dolari şi stabileşte oficial un nou record. Creşterile sunt alimentate de raliul Bitcoin, care depăşeşte pentru prima dată pragul de 52.000 de dolari

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume,...

Autor: Eduard Ivanovici

18.02.2021, 14:15 675

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a stabilit un nou record şi a ajuns joi la 1.918 dolari, în creştere cu 160% de la începutul anului până acum, potrivit CNBC.

Bitcoin-ul, care a crescut cu 78% în aceeaşi perioadă, a depăşit ieri pragul de 52.000 de dolari, reuşind să alimenteze rezultatele raportate de Ether.

„Explozia Ether este în plin efect, de vreme ce preţul mic al monedei promite să atingă nivelul înregistrat de Bitcoin”, spune Jehan Chu, cofondator al firmei de trading Kenetic Capital, specializată în criptomonede.

Ether este moneda digitală ce alimentează reţeaua ethereum, care – spre deosebire de Bitcoin – funcţionează pe post de platforma decentralizată de software. Însă ambele criptomonede au la bază tehnologia blockchain.

Recent, Counterpoint  Global – o divizie de investiţii de 150 de miliarde de dolari din cadrul băncii americane Morgan Stanley – a declarat că ia în considerare asocierea cu Bitcoin. De asemenea, copreşedintele JPMorgan Daniel Pinto a anunţat că este „sigur” că nivelul cererii va creşte în aşa fel încât banca „va trebui să facă ceva în această privinţă”.

La 14:15, preţul unui bitcoin ajungea la 51.003 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO