Business Internaţional

Euro a cazut cu 4,1% iar liderii europeni se grabesc sa faca zid in jurul monedei unice puternic afectata de situatia din Grecia

09.05.2010, 23:48 19

Scaderea puternica a euro si a burselor europene i-a determinatpe ministrii de finante din zona euro sa se intalneasca in acestweek-end pentru a pune la punct un "mecanism" care sa stabilizezemoneda unica.
Moneda unica europeana a pierdut saptamana trecuta 4,1% in raportcu dolarul, incheind sedinta de tranzactionare de vineri la ocotatie de 1,2755 dolari.
Euro a pierdut de la inceputul anului 11,2% in fata dolarului. Sibursele europene au postat saptamana trecuta cea mai puternicascadere din ultimul an si jumatate pe fondul temerilor ca o seriede state europene vor intra in incapacitate de plata. IndiceleStoxx Europe 600 s-a depreciat cu 8,8%. Tot saptamana trecuta, intimpul sedintei de tranzactionare de joi, la New York StockExchange, Dow Jones a pierdut in decurs de cateva minute 1.000 depuncte (9,2%), pentru a-si reveni la fel de repede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO