Business Internaţional

Euro pierde aproape 1% faţă de dolar, după amânarea tranşei către Grecia

Euro a scăzut luni cu 0,8% faţă de dolar, după amânarea tranşei către Grecia

Autor: Vlad Popescu

20.06.2011, 11:52 873

Euro s-a depreciat luni cu 0,8%faţă de dolar, la 1,4193 dolari/euro, aproape de un minim alultimei perioade, încrederea investitorilor în moneda unică fiindafectată de amânarea următoarei tranşe din finanţarea externăacordată anul trecut Greciei de UE, transmite Reuters.

Piaţa options şi indicatoriitehnici prevestesc noi scăderi ale euro, cursul fiind deja aproapede minimul ultimelor trei săptămâni, de 1,4073 dolari, atins joi peplatforma de trading EBS.

Căderea euro s-a accentuat înjurul nivelului de 1,4250 dolari/euro, când investitorii au începutsă vândă pentru a evita noi pierderi.

Miniştrii Finanţelor din zona euroau amânat luni până în luna iulie decizia finală privind plataurmătoarei tranşe, de 12 miliarde euro, din împrumutul de urgenţăcătre Grecia, cerând aprobarea unor noi măsuri de austeritate decătre parlamentul de la Atena.

Participanţii la piaţă au arătatcă se aşteaptă ca autorităţile europene să acorde următoarea tranşăGreciei, care are nevoie de bani până la jumătatea lunii iuliepentru a nu intra în default (incapacitate de plată).

Premierul elen George Papandreou aremaniat săptămâna trecută guvernul şi merge marţi în parlamentpentru a cere un nou vot de încredere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO