Business Internaţional

Europa s-a săturat de agenţiile americane de rating

 Europa s-a săturat de agenţiile americane de rating

Autor: Livadariu Andreea

10.03.2011, 16:58 185

George Papaconstantinou, ministrul de finanţeal Greciei, a solicitat Uniunii Europene să ia măsuri împotrivaagenţiilor de evaluare financiară, după ce agenţiaamericană Moody's a redus cu trei treptecalificativul Greciei, scrie AFP.

"Ultima retrogradare a ratingului Greciei estereprezentativă mai degrabă pentru modul în careagenţiile distorsionează motivările şi nu pentrusituaţia reală a Greciei", a afirmat Papaconstantinou, solicitândca această problemă să fie discutată la întâlnirea Eurogrupului,programată mâine la Bruxelles.

Moody's a anunţat la începutul acestei săptămânică a scăzut ratingul de credit al Greciei,motivând că există şanse de 20% ca guvernul elen să ia măsuraiminentă a restructurării datoriilor. Decizia agenţiei deevaluare financiară a lovit indirect Portugalia,despre care tot mai mulţi se aşteaptă să ceară un ajutor extern dela Uniunea Europeană şi FMI.

Grecia a primit în luna mai a anului trecut dela Uniunea Europeană şi FMI un ajutor financiar ca parte a unuiprogram de asistenţă, în valoare de 110 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO