Business Internaţional

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a 14-a lună consecutive. Singurul semnal pozitiv a venit din Marea Britanie, unde exporturile de ceasuri elveţiene au crescut cu 24%

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a...

Autor: Ştefan Stan

20.09.2016, 10:10 101

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a 14-a lună consecutiv în august, în condiţiile în care cererea din SUA şi Japonia este în scădere, potrivit Bloomberg. 

Livrările au scăzut cu 8,8%, la 1,4 miliarde de franci, potrivit Federaţiei Industriei de Ceasuri Elveţiene. Scăderea cererii pare să se întindă din Asia până la pieţele europene şi americane, ducând Swatch Group la o scădere a profiturilor în primul trimestru de 54%. Concurentul direct, Cie. Financiare Richemont, a avertizat că profiturile din primul semestru vor fi în scădere cu aproximativ 45%.

Exporturile către Hong Kong au scăzut cu aproape 30%, în timp ce livrările către Germania au scăzut cu 15%, potrivit anunţului federaţiei. Pieţele din SUA şi Japonia au scăzut cu 12% şi respectiv 27%.

Singurul semnal pozitiv a venit din Marea Britanie, unde exporturile de ceasuri elveţiene au crescut cu 24% după ce Brexitul a indus o scădere în valoarea lirei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24