Business Internaţional

FBI anunţă “o lovitură devastatoare” împotriva piraţilor Anonymus

FBI anunţă “o lovitură devastatoare” împotriva piraţilor Anonymus

Foto: Shutterstock

Autor: Iulian Anghel

06.03.2012, 18:39 3265

Autorităţile americane au inculpat cinci persoane care ar avea legături cu gruparea piraţilor informatici militanţi Anonymus.

Ei ar face parte din gruparea Anonymus sau sunt membri ai "grupurilor asociate" a susţinut o sursă din poliţie, care a precizat că "unii dintre ei" au fost puşi sub acuzare pentru piraterie informatică organizată.

Potrivivit canalului de televiziune Fox News, în cursul zilei de astăzi ar putea fi publicat de către parchetul federal din New York un act de inculpare care vizează doi britanici, doi irlandezi şi un american din Chicago.

"Este o lovitură devastatoare împotriva acestei organizaţii", a declarat pentru Fox News un responsabil al poliţiei federale (FBI) împlicat în anchetă care a adăugat: "Suntem pe cale să decapitam LulzSec", una dintre principalele grupări de piraţi informatici, care au legături cu Anonymus.

Autorităţile ar fi dat "lovitura" graţie unui rezident din New York, identificat de Fox News ca fiind Hector Xavier Monsegur, alias "Sabu",care ar fi coordonat acţiunile militanţilor din LulzSec. "Deconspirat" în august trecut de FBI, el ar fi cooperat cu autorităţile şi ar fi pledat vinovat la 15 august.

Anonymus şI LulzSec revendică de mai bine de un an zeci de atacuri împotriva site-urilor guvernamentale, inclusiv împotriva CIA sau FBI, sau a marilor companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO