Business Internaţional

Ferrari a câştigat cursa centenară de 24 de ore de la Le Mans

Ferrari a câştigat cursa centenară de 24 de ore de la...

Autor: Rafael Hekman

11.06.2023, 18:32 109

Ferrari a câştigat duminică ediţia centenară a cursei 24 de ore de la Le Mans, după o dramatică oprire la boxe, obţinând astfel prima victorie generală a celor de la Maranello după 58 de ani şi contestându-le celor de la Toyota un al şaselea triumf consecutiv.

Ferrari AFCorse cu numărul 51, condus de italianul Alessandro Pier Guidi, o maşină împărţită cu Antonio Giovinazzi şi britanicul James Calado, a întâmpinat steagul cu carouri în faţa numărului opt Toyota, în cea mai veche cursă de anduranţă activă din lume.

Acesta a fost primul succes general al Ferrari pe circuitul Sarthe din 1965, când americanul Masten Gregory şi pilotul austriac de Formula 1 Jochen Rindt au câştigat cu o maşină 250LM.

A fost o cursă cu peripeţii până la final. Guidi nu a reuşit să pornească de la ultima oprire, Ferrari-ul rămânând imobilizat în timp ce mecanicii Toyota priveau încrezători, întrebându-se dacă nu cumva o victorie uimitoare ar putea fi totuşi obţinută nesperat, într-un moment în care înfrângerea părea iminentă.

Italianul a pornit după o resetare, dar avansul Ferrari-ului a fost redus la 51 de secunde înainte de ultima oprire la boxe a numărului opt de la Toyota.

Ferrari a pornit atât cu ambele maşini de pe prima linie sâmbătă, o premieră în 50 de ani pentru marca ce a dus bătălii epice cu Ford în anii 1960, înainte de a pleca în 1973 şi de a reveni anul acesta în categoria Hypercar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO