Business Internaţional

Fiscul spaniol nu iartă pe nimeni. Cristiano Ronaldo este acuzat de o evaziune fiscală de 14,7 milioane de euro

Fiscul spaniol nu iartă pe nimeni. Cristiano Ronaldo...

Autor: Andrei Remus

13.06.2017, 17:00 215

Cristiano Ronaldo, starul echipei de fotbal Real Madrid este acuzat de autorităţile spaniole de fraudă fiscală record: treisprezece milioane de lire sterline, adică 14,7 milioane de euro. Suma ar fi fost obţinută din drepturile de imagine, iar fotbalistul ar fi ascuns-o de autorităţi folosind o companie off-shore.

Autoritatea fiscala din Spania a depus marti o plangere oficiala impotriva lui Cristiano Ronaldo, prin care il acuza pe fotbalist ca a folosit in mod constient aceasta metoda pentru a-si ascunde veniturile provenite din drepturile sale de imagine.

Compania, ale carei servicii ar fi fost contractate de fotbalist intre anii 2010-2014, este situata in Insulele Virgine si a fost catalogata de catre procurori ca fiind un paravan pentru a ascunde venitul total de Biroul de taxe spaniol.

Conform presei din Spania, Ronaldo risca, daca va fi gasit vinovat, o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, in conditiile in care rivalul sau de la Barcelona, Lionel Messi, a primit 21 de luni de inchisoare cu suspendare in urma unui caz similar.

Reprezentantii lui Ronaldo nu au raspuns solicitarilor pentru a oferi mai multe informatii, dar agentia fotbalistului a declarat in prealabil ca portughezul ar fi avut taxele platite la zi, declarand totodata ca in 2014 acesta si-ar fi ajustat declararea taxelor platind 5,2 milioane de lire sterline (5,9 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO