Business Internaţional

FMI cere statelor din zona euro sa finalizeze proiectul uniunii monetare

07.06.2010, 19:35 20

Fondul Monetar International (FMI) a cerut, luni, statelor dinzona euro sa finalizeze proiectul uniunii monetare si sa discute orevizuire a tratatelor care reglementeaza politicile bugetare,transmite AFP, citata de Mediafax.

"Guvernele trebuie sa ia masuri decisive pentru a incheiaproiectul uniunii monetare", a indicat Fondul intr-un documentprezentat, luni, la Bruxelles, ministrilor de Finante din zona eurosi publicat pe site-ul institutiei.

Criza zonei euro se datoreaza politicilor fiscale nesustenabiledin anumite state, intarzierilor in restructurarea sectoruluifinanciar, progresului insuficient pentru asigurarea flexibilitatiisi disciplinei uniunii monetare, dar si administrarii deficitare aacesteia, se arata in document.

"Cadrul fiscal al zonei euro ar trebui intarit considerabilpentru a ajunge la o responsabilitate fiscala colectiva necesarafunctionarii adecvate", considera FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO