Business Internaţional

Forţele armate iraniene au primit ordin de mobilizare să găsească elicopterul preşedintelui

Forţele armate iraniene au primit ordin de mobilizare...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 19:21 145

Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, a emis un ordin pentru ca toate echipamentele şi capacităţile armatei, ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) şi ale forţelor de ordine să fie folosite pentru a găsi elicopterul prăbuşit, în care se afla preşedintele.

„Forţele armate, armata, IRGC şi comandamentul poliţiei au fost toate prezente în zonă încă din primele ore”, a declarat el, citat de agenţia de presă Tasnim.

Purtătorul de cuvânt al Semilunii Roşii din Iran a transmis că în zonă sunt condiţii meteorologice „atât de proaste” încât 3 dintre lucrători Semilunii Roşii din Iran sunt şi ei dispăruţi.

Agenţia Mehr a transmis că 46 de echipe caută elicopterul preşedintelui Ebrahim Raisi, iar 4 dintre ele s-au apropiat de locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi, a declarat că vicepreşedintele Mohammad Mokhber a călătorit la Tabriz împreună cu alţi membri ai guvernului, potrivit Al Jazeera.

Jahromi a adăugat că a avut loc o şedinţă a cabinetului guvernamental, fiind prezentate cele mai recente rapoarte despre elicopterul dispărut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24