Business Internaţional

Forţele armate iraniene au primit ordin de mobilizare să găsească elicopterul preşedintelui

Forţele armate iraniene au primit ordin de mobilizare...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 19:21 145

Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, a emis un ordin pentru ca toate echipamentele şi capacităţile armatei, ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) şi ale forţelor de ordine să fie folosite pentru a găsi elicopterul prăbuşit, în care se afla preşedintele.

„Forţele armate, armata, IRGC şi comandamentul poliţiei au fost toate prezente în zonă încă din primele ore”, a declarat el, citat de agenţia de presă Tasnim.

Purtătorul de cuvânt al Semilunii Roşii din Iran a transmis că în zonă sunt condiţii meteorologice „atât de proaste” încât 3 dintre lucrători Semilunii Roşii din Iran sunt şi ei dispăruţi.

Agenţia Mehr a transmis că 46 de echipe caută elicopterul preşedintelui Ebrahim Raisi, iar 4 dintre ele s-au apropiat de locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi, a declarat că vicepreşedintele Mohammad Mokhber a călătorit la Tabriz împreună cu alţi membri ai guvernului, potrivit Al Jazeera.

Jahromi a adăugat că a avut loc o şedinţă a cabinetului guvernamental, fiind prezentate cele mai recente rapoarte despre elicopterul dispărut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels