Business Internaţional

Fost ministru al apărării britanic, despre căutările preşedintelui iranian: Nu e semn de bun augur

Fost ministru al apărării britanic, despre căutările...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 22:59 56

Fostul ministru britanic al Apărării Tobias Ellwood a declarat la Sky News că „nu este un semn de bun augur când durează atât de mult timp” căutările elicopterului prăbuşit în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi.

„Dacă preşedintele ar fi în viaţă, ar fi confirmat imediat, dar dacă a murit, atunci s-ar putea ca ei să întârzie orice anunţ pentru a se asigura că planurile de urgenţă sunt pregătite”, spune parlamentarul conservator.

„Există o populaţie tânără uriaşă acolo care cere o schimbare... ar putea exista consecinţe geopolitice uriaşe pentru Iran dacă se anunţă moartea preşedintelui fără a existat un plan clar”, a adăugat acesta.

De asemenea, vestea accidentului vine într-un „moment foarte critic” pentru regiune, spune Sami Nader, de la Institutul Levant, ciat de Al Jazeera. Acesta spune că accidentul este un „adevărat şoc” pentru oamenii din Liban.

„Acest eveniment vine într-un moment foarte critic, în contextul prin care trece regiunea, prin care trece Libanul, din cauza a ceea ce se întâmplă în Gaza”, a declarat el pentru Al Jazeera.

„Să ne amintim, de asemenea, că vine într-un moment în care negocierile privind acordul nuclear se află într-un punct mort”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels