Business Internaţional

Foxconn, furnizor cheie pentru Apple, anunţă o creştere cu 11,27% a profitului în al treilea trimestru. Compania nu suferă din cauza scăderii globale a cererii pentru dispozitive electronice

Foxconn, furnizor cheie pentru Apple, anunţă o...

Autor: Valeriu Dănilă

14.11.2023, 16:28 69

Foxconn a raportat marţi o creştere cu 11,27% a profitului în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind aşteptările analiştilor, şi reuşind să răzbată într-o piaţă confruntată cu scăderi, scrie CNBC.

Astfel, profiturile companiei ajuns la 43,13 miliarde de dolari taiwanezi, aproximativ 1,34 miliarde de dolari americani, reprezentând o creştere cu 11,27%.

Cu toate acestea, veniturile Foxconn au avut de suferit, scăzând cu 11,64% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, până la 1,543 trilioane de dolari taiwanezi, aproximativ 47,940 miliarde de dolari americani.

Datele compilate de Counterpoint Research arată că vânzările globale de smartphone-uri au crescut cu 2% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, în ciuda scăderii de 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările bunurilor electronice au scăzut considerabil odată cu cu incertidudinile la nivel macroeconomic. Confruntaţi cu o inflaţie ridicată consumatorii au fost nevoiţi să reducă cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO