Business Internaţional

Frenezia „meme stocks” a durat doar două zile. GameStop a pierdut astăzi 20% din valoare, după ce la începutul săptămânii a crescut cu 270%. „Aceste cotaţii nu au un fundament, iar ele nu pot rămâne pe termen lung ridicate”

Frenezia „meme stocks” a durat doar două zile....

Autor: Valeriu Dănilă

16.05.2024, 17:47 89

Acţiunile GameStop şi AMC Entertainment se prăbuşesc pentru a doua zi consecutivă, entuaziasmul din jurul comapaniilor „meme” risipindu-se, scrie Bloomberg.

Gamestop a pierdut 20% din valoare joi, în timp ce AMC 12%.

„Aceste cotaţii nu au un fundament, iar ele nu pot rămâne pe termen lung ridicate”, a explicat Matthew Tuttle, CEO-ul Tuttle Capital Management.

Volatilitatea din piaţă aminteşte de începutul anului 2021 când traderii de retail au împins GameStop şi AMC la nişte preţuri astronomice. La acel moment valoarea GameStop pe bursă a crescut cu 1.200%.

„Volatilitatea rămâne ridicată în mod artificial, aceste mişcări bruşte ar trebui să reprezinte un avertisment pentru cei care iau parte în tranzacţii speculative”, este de părere Sophie Lund-Yates, lead equity analyst la Hargreaves Lansdown.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels