Business Internaţional

FT: Ucraina foloseşte rachete nord-coreene confiscate de la ruşi

FT: Ucraina foloseşte rachete nord-coreene confiscate de...

Autor: Laura Buciu

30.07.2023, 09:07 33

Soldaţii ucraineni au fost observaţi folosind rachete nord-coreene despre care au spus că au fost confiscate de la o ţară „prietenă” înainte de a fi livrate Ucrainei, a relatat Financial Times.

Ministerul ucrainean al Apărării a sugerat că armele au fost capturate de la ruşi, potrivit FT.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei, inclusiv presupuse transporturi pe mare, dar nu a oferit dovezi, iar armele nord-coreene nu au fost observate pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Coreea de Nord şi Rusia neagă efectuarea de tranzacţii cu arme.

Armele nord-coreene au fost arătate de către trupele ucrainene care operează sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad din epoca sovietică în apropierea oraşului Bakhmut, din estul ţării, locul unor lupte brutale şi îndelungate, se arată în raport.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită la Pyongyang în această săptămână pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a sfârşitului Războiului din Coreea, prima vizită a principalului oficial de apărare al Moscovei de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

În timpul vizitei, Shoigu a fost fotografiat în timp ce privea rachete balistice nord-coreene interzise împreună cu liderul Kim Jong Un la o expoziţie militară din Pyongyang, semnalizând legături mai strânse între cele două ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO