Business Internaţional

Fuziune intre Allied Domecq si Bacardi?

12.05.2003, 00:00 16

Grupul de bauturi alcoolice Allied Domecq a purtat recent discutii cu rivalul Bacardi, producatorul romului Bacardi si al whiski-ului Dewar's Scotch, cu privire la o posibila fuziune care ar forma o companie in valoare de 16 miliarde de dolari.
Directorul executiv al firmei Allied, Philip Bowman, si presedintele Gerry Robinson s-au intalnit cu Ruben Rodriguez, directorul executiv al Bacardi. Ambele companii se confrunta cu concurenta facuta de Diageo, cea mai mare copmpanie producatoare de lichior din lume.
Consiliul de administratie al firmei Bacardi a decis saptamana trecua sa emita doua clase de actiuni comune. Astfel, posibilitatea ca firma Bacardi, veche de 140 de ani, sa fie listata la bursa pare tot mai reala.
Daca ar lista compania, proprietarii ei ar putea obtine in jur de 7 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor. Bacardi este detinuta de 600 de actionari, din care 98% fac parte din familia Bacardi, care controleaza afacerea de cand a fost infiintata in Cuba in 1862.
Allied Domecq, cel de-a doilea producator de lichior la nivel mondial, a anuntat saptamana trecuta ca se asteapta sa atinga oiectivele de profit pentru finele anului.
Bowman a declarat intr-un inteviu ca firma sa urmareste foarte atent evolutia Bacardi si ca priveste cu interes toate ocaziile de achizitii. Capitalizarea de piata a Allied Domecq este de 3,9 miliarde de lire sterline (6,24 miliarde de dolari). georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO