Business Internaţional

Germania acuză Rusia de război informaţional

Germania acuză Rusia de război informaţional

Autor: Tiberiu Sabo

03.03.2024, 19:43 41

Ministrul german al Apărării a declarat, duminică, că Rusia duce un "război informaţional" cu scopul de a crea disensiuni în Germania, aceasta fiind prima sa reacţie după publicarea în Rusia a unei înregistrări audio dintr-o reuniune a unor înalţi oficiali militari germani, notează Reuters.

Presa rusă a publicat vineri o înregistrare de 38 de minute a unei convorbiri în care ofiţeri germani ar fi discutat despre arme pentru Ucraina şi despre un potenţial atac al Kievului asupra unui pod din Crimeea, determinând oficialii ruşi să ceară explicaţii.

"Incidentul este mult mai mult decât interceptarea şi publicarea unei conversaţii. Este parte a unui război informaţional pe care îl duce Putin", a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

"Este un atac hibrid de dezinformare. Este vorba despre divizare. Este despre subminarea unităţii noastre", a mai spus Pistorius.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat vineri pe reţelele de socializare: "Cerem o explicaţie din partea Germaniei".

Potrivit înregistrării, participanţii la întrunire discută despre posibila livrare de rachete de croazieră Taurus către Kiev, pe care cancelarul Olaf Scholz a respins-o ferm, în mod public.

Pe de altă parte, Kremlinul a negat în mod repetat acuzaţiile mai multor ţări de răspândire de informaţii false.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO