Business Internaţional

Germania se întoarce la energia nucleară. Olaf Scholz este deschis ideii prelungirii funcţionării centralelor nucleare din Germania

Germania se întoarce la energia nucleară. Olaf Scholz...

Autor: Mihai Draghici

03.08.2022, 15:39 77

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a semnalat, miercuri, intenţia de a prelungi funcţionarea ultimelor centrale nucleare germane, în contextul crizei energiei, amplificată de tensiunile cu Rusia din cauza invaziei în Ucraina.

Olaf Scholz a exprimat preocupări privind alimentarea cu gaze a Germaniei, în contextul în care Rusia a redus debitul ca reacţie la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană.

Cancelarul Germaniei a afirmat că centralele nucleare pot avea un rol important, deşi doar pentru o parte mică a producţiei de electricitate. "Cu toate acestea, prelungirea funcţionării ar putea avea sens", a declarat Olaf Scholz, citat de site-ul T-online.de.

Ultimele trei centrale nucleare din Germania ar urma să fie închise până la sfârşitul anului, dar, în contextul crizei energetice, Guvernul de la Berlin a anunţat că va efectua noi teste de rezistenţă pentru a stabili dacă pot fi menţinute în funcţiune pe termen limitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO