Business Internaţional

Grupul ungar MOL a primit 175 milioane dolari pentru vânzarea participaţiei într-o companie de exploatare petrolieră

Grupul ungar MOL a primit 175 milioane dolari pentru...

Autor: Daniela Stoican

03.04.2014, 16:07 165

Grupul petrolier şI de gaze ungar MOL a anunţat că a finalizat vânzarea a 49% din compania de exploatare petrolieră BaiTex LLC către compania de stat de petrolul şi gaze din Turcia TPAO la preţul de 175 milioane dolari, scrie Portfolio.hu.

BaiTex deţine licenţele pentru exploatarea de hidrocarburi pentru câmpul Baitunganskoye şi pentru câmpul Verilkinsky din regiunea Volga-Urali din Rusia. Rezervele dovedite şi probabile ale grupului MOL au scăzut cu 54 milioane barili echivalent petrol în urma tranzacţiei. Anunţul iniţial al vânzării, din 20 februarie, nu a inclus preţul.

Tranzacţia va duce la o creştere a cash flow-ului MOL. Dacă MOL va decide să vândă participaţia de 49,08% pe care o are în compania petrolieră croată INA, în care statul croat este celălalt acţionar major, ungurii ar avea mai multă flexibilitate la achiziţii. Având în vedere estimările de volum de producţie pe termen lung, MOL este sub o presiune din ce în ce mai mare de a reveni pe creştere, iar în acest sens va avea probabil nevoie de mai multe achiziţii, mai ales dacă renunţă la INA, care este pe pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO