Business Internaţional

Grupul Wagner deţine controlul estului oraşului Bahmut, Ucraina controlează partea vestică

Grupul Wagner deţine controlul estului oraşului Bahmut,...

Autor: Alexandru Stan

11.03.2023, 13:55 62

Grupul de mercenari Wagner, susţinut de Kremlin, a preluat controlul asupra celei mai mari părţi estice a oraşului Bakhmut, potrivit informaţiilor Ministerului britanic al Apărării publicate pe 11 martie.

Dar grupul se confruntă cu o nouă provocare pe Bakhmutka, râul care împarte oraşul Bahmut în două şi care marchează acum linia frontului ruso-ucrainean.

Forţele ucrainene au demolat poduri cheie peste râul în nord şi sud.

Zona este dificilă de traversat pentru forţele Wagner în linia de foc a ucrainenilor adăpostiţi în clădirile fortificate din vest, transmite The Kyiv Independent.

Cu toate acestea, forţele ucrainene şi liniile de aprovizionare din vest rămân vulnerabile la încercările continue ale ruşilor de a le flanca dinspre nord şi sud, potrivit raportului.

Ministerul ucrainean al Apărării a recunoscut pe 10 martie că bătălia pentru Bahmut devine tot mai dificilă, deoarece Rusia îşi menţine ofensiva şi continuă să încerce "să străpungă apărarea trupelor noastre".

Imagini recente din satelit cu Bahmut, un oraş aproape pustiu care avea 70.000 de locuitori, au fost capturate de compania privată americană de sateliţi Maxar.

Imaginile publicate pe 10 martie au arătat un oraş cu aspect apocaliptic, cu clădiri avariate şi un pod de cale ferată distrus.

Rusia şi-a intensificat ofensiva pe frontul Bakhmut de la jumătatea lunii ianuarie, capturând încet-încet aşezare după aşezare pentru a înconjura oraşul.

În ciuda dimensiunilor sale şi a ruinelor, capturarea oraşului Bahmut ar marca cea mai mare victorie a Rusiei de la începutul anului, când a cucerit ultimele bastioane ucrainene din regiunea Luhansk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO