Business Internaţional

Guvernul francez le spune companiilor în care e acţionar să nu mai plătească dividende în 2020: Renault, Orange şi Air-France KLM, printre companiile vizate

Guvernul francez le spune companiilor în care e...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2020, 11:25 436

Guvernul francez le cere companiilor în care este acţionar să nu plătească dividende în 2020, într-un apel la „solidaritate”, pe fondul impactului pandemiei de COVID-19, potrivit FT.

„Pentru companiile în care statul este acţionar, chiar şi cu o participaţie minoritară, le vom cere să nu plătească dividende”, a spus Muriel Penicaud,  ministrul Muncii din Franţa, într-un interviu pentru televiziunea CNEWS.

Decizia guvernului francez vine după ce o parte dintre aceste companii au decis pe cont propriu să reducă dividendele pentru a ţine de cash şi pentru a evita reacţiile controversate – în cazul în care vor avea nevoie de ajutor de stat pentru a fi salvate în criză.

Un alt factor care a contribuit la decizie a fost presiunea sindicatelor care au solicitat eliminarea plăţilor către acţionari în 2020.

Statul este acţionar direct în mai multe companii franceze mari, precum compania aeriană Air-France KLM, producătorul auto Renault şi compania de telecom Orange.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO