Business Internaţional

În căutarea somnului. Ce trend a născut burnoutul pe piaţa turistică globală

În căutarea somnului. Ce trend a născut burnoutul pe...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

15.07.2023, 23:33 534

Vacanţa e prilej de relaxare, de explorare a destinaţiei alese sau, în cazul unora, de căutat ceva ce le lipseşte acasă, cum ar fi un somn adânc şi netulburat, scrie Boston Globe.

Această cerinţă a dus la apariţia unor oferte dedicate turiştilor aflaţi în căutarea somnului, cu tratamente sau încăperi adecvate. Diverse hoteluri se laudă cu camere izolate fonic, draperii care nu lasă lumina să treacă prin ele, saltele odihnitoare de zeci de mii de dolari bucata, măşti de pus pe ochi în timpul somnului sau dopuri pentru urechi. Unele au chiar nişte camere speciale, fără ferestre, dedicate celor care nu pot să doarmă bine, numite coconi, în care aerul este purificat şi temperatura constantă. Pe lângă aceste dotări, se mai oferă aromaterapie, şedinţe de masaj, meditaţie şi de tratament prin hipnoză pentru a-i scăpa pe clienţi de stres, considerat principalul vinovat pentru tulburările de somn. În unele cazuri, aceştia sunt ajutaţi să renunţe la telefoanele sau tabletele pe care-şi verifică mesajele de e-mail cel puţin o dată pe zi şi de pe care intră pe internet, oferindu-li-se posibilitatea de a le bloca. Există pe alocuri şi ghizi care evaluează nivelul de stres al clienţilor, iar în funcţie de rezultat recomandă un regim alimentar, vizite la spa, plimbări prin pădure, drumeţii sau yoga. Tratamente pentru un somn dulce se fac şi pe plajă, cu lumânări parfumate şi masaj la lumina lunii, după care turiştii primesc ceai şi nişte perne cu miros de levănţică, iar angajaţii hotelului au grijă să-i învelească la culcare.

Pe lângă cei care pleacă în vacanţă în căutarea unui somn liniştitor, a crescut cererea şi din partea celor care călătoresc în scop profesional. Cu cât mai bine pus la punct este „programul de somn” al hotelului, cu atât mai căutat este acesta.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO