Business Internaţional

In trei ani, EADS vrea sa-si majoreze vanzarile cu 33%

04.11.2003, 00:00 12



EADS, societatea-mama a Airbus, are ca obiectiv majorarea cifrei de afaceri cu o treime pana in 2006 si prevede ca va atinge aceasta tinta datorita aeronavei de 555 de locuri A380 si a avionului de transport militar A400M, potrivit publicatiei germane Die Welt.



Directorul financiar al companiei aeronautice, Hans-Peter Ring, a explicat ca aceasta vizeaza sa atinga o cifra de afaceri de 40 miliarde de euro pana in 2006, de la nivelul actual de 30 miliarde de euro.



In iulie, EADS a estimat ca A400M, ale carui prime exemplare nu vor fi livrate mai devreme de 2009, vor aduce o contributie de un miliard de euro sau mai mult la cifra de afaceri anuala incepand din 2005.



EADS se asteapta la o crestere si mai puternica in cazul in care obtine un important contract pentru avioane cisterna din partea fortelor armate britanice in detrimentul concurentului american Boeing, care s-a asociat in acest scop cu BAE Systems si cu alti doi parteneri.



"Noi avem produsul cel mai bun si guvernul britanic nu isi poate permite sa iroseasca banii contribuabilului. Sunt sigur ca noi vom castiga acest contract", a declarat co-presedintele EADS, Rainer Hertrich, citat de Die Welt.



Pe de alta parte, Hans-Peter Ring a reiterat ca EADS se acomodeaza cu deprecierea dolarului in masura in care a acoperit contra riscurilor valutare comenzi de circa 45 miliarde de euro. El a adaugat, insa, ca dificultatile vor spori in trei ani daca dolarul nu se restabileste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels