Business Internaţional

Încă o scădere puternică pe piaţa materiilor prime. Preţul argintului se prăbuşeşte

Încă o scădere puternică pe piaţa materiilor prime. Preţul argintului se prăbuşeşte

Autor: Catalina Apostoiu

12.05.2011, 23:29 398

Preţurile aurului şi argintului s-au aflat din nou în scădere înultimele două zile, în condiţiile în care reluarea aprecieriidolarului american şi temerile privitoare la perspectivele decreştere economică au generat vânzări masive pe piaţa materiilorprime, deja afectată de declinul de săptămâna trecută, scrieReuters. Preţul argintului a înregistrat şi ieri o scădereputernică, coborând cu 7,7%, până la 35,315 dolari pe uncie.

Preţul aurului a fost tras în jos de asemenea, scăzând cu 1%,până la 1.501,40 dolari pe uncie. Miercuri, preţul aurului coborâsecu peste 1%, iar cel al argintului cu aproape 9%, avansul puternical dolarului determinând vânzări la scară largă pe întreaga piaţă amateriilor prime.

Preţul argintului a scăzut cu 30% săptămâna trecută. Nouaperioadă de declin vine în condiţiile în care dolarul a atins unnou maxim pe trei săptămâni în raport cu un coş de monedeimportante. Aprecierea dolarului face activele cu preţuri exprimateîn moneda americană, ca materiile prime, mai scumpe pentrudeţinătorii de alte monede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO