Business Internaţional

Încă un producător auto japonez va renunţa la piaţa americană

Încă un producător auto japonez va renunţa la piaţa americană

Autor: Octavian Calei

06.11.2012, 16:01 2452

Producătorul japonez de maşini Suzuki Motor a anunţat astăzi că se va retrage de pe piaţa din SUA după aproape 30 de ani de activitate, urmând aceeaşi decizie luată de către Saab Automobile şi Isuzu Motors, determinată de lipsa profiturilor, informează Bloomberg.

Retragerea Suzuki marchează sfârşitul unei afaceri începute în 1985 care nu a reuşit să se impună pe piaţa americană aşa cum au făcut-o Toyota sau Honda. Suzuki are cea mai mică cota de piaţă în SUA dintre producătorii asiatici. Decizia de a ieşi de pe piaţa americană îi va permite să-şi conserve poziţia de lider din India, unde se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea Hyundai Motor.

Vânzările de maşini Suzuki din SUA se vor opri în momentul în care stocul curent se va epuiza, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Compania japoneză nu va mai comercializa automobile noi în SUA dar va vinde în continuare motociclete, vehicule de teren şi bărci cu motor.

Operaţiunile Suzuki din SUA au cerut insolvenţa în oraşul Santa Ana din California după ce au înregistrat la sfârşitul lunii septembrie datorii de 346 de milioane de dolari (270 mil. euro) şi active în valoare de 233 de milioane de dolari (182 mil. euro), potrivit cererii de insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24