Business Internaţional

Întorsătură de situaţie la WeWork: Adam Neumann vrea să îşi răscumpere propria companie după aceasta a dat faliment cu el la conducere

Întorsătură de situaţie la WeWork: Adam Neumann vrea...

Autor: Valeriu Dănilă

06.02.2024, 17:53 1978

Adam Neumann vrea să cumpere compania WeWork pentru o salva de la faliment, acesta susţinând că are sprijinul Wall Street pentru a relua controlul asupra propriei firme din care a fost demis după înregistrarea unor pierderi de milioane de dolari, scrie FT.

Neumann era la conducerea WeWork când aceasta a fost evaluată la 47 de miliarde de dolari în pieţele private, dar ulterior s-a prăbuşit după ce a fost abandonată ideea listării.

Investitorii potenţiali s-au arătat îngrijoraţi de modul în care WeWork funcţiona şi de controlul pe care Adam Neumann îl exercita asupra companiei.

Orice încercare de preluare va fi plină de provocări deoarece Neumann şi aliaţii săi trebuie să câştige încrederea creditorilor care cel mai probabil vor lichidarea firmei.

Dacă Neumann va reuşi acesta va reveni la cârma unei companii scufundate în datorii. SoftBank a pierdut peste 16 miliarde de dolari învestind în WeWork.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO