Business Internaţional

Investitorii internaţionali îşi vând activele din China: Aceştia şi-au pierdut încrederea după ce guvernul nu a reuşit să vină cu măsuri de sprijin pentru economie. „Măsurile luate până acum par să fi dezamăgit piaţa”

Investitorii internaţionali îşi vând activele din...

Autor: Valeriu Dănilă

17.08.2023, 12:31 52

Investitorii străini din China au început să renunţe la acţiuni şi obligaţiuni după ce şi-au pierdut încrederea în promisiunile guvernului de la Beijing de a spriji economia.

Calculele Financial Times bazate pe datele Hong Kong’s Stock Connect arată că investitorii au vândut aproape complet activele de 7,4 miliarde de dolari obţinute după promisiunea Biroului Politic Chinez din 24 iulie de a gândi măsuri de sprijin economic.

„Măsurile luate până acum par să fi dezamăgit piaţa”, a declarat Mohammed Apabhai, head of Asia trading strategy la Citigroup. „Există o frustrare şi îngrijorare în creştere din partea investitorilor cu privire la lipsa oricărei acţiuni solide.”

Ştirile negative au afectat preţurile acţiunilor din China, indicele de referinţă CSI 300 şi-a inversat aproape complet creşterea de 5,7% după reuniunea Biroului Politic.

„Piaţa actuală este puternic condusă de sentiment”, a spus Wei Li, manager de portofoliu la BNP Paribas Asset Management. „Ca fluxuri, lucrurile se pot schimba foarte repede.”

Li a spus că diferenţa tot mai mare de randamente între obligaţiunile americane şi cele chineze a stimulat vânzarea acestora. Decalajul, care s-a adâncit pe măsură ce ratele dobânzilor din SUA au crescut în timp ce China a redus dobânzile, a atins în această săptămână maximul ultimilor 16 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO