Business Internaţional

Iris Apfel, simbol al modei şi femeie de afaceri, a murit la vârsta de 102 ani

Iris Apfel, simbol al modei şi femeie de afaceri, a...

Autor: Cosmin Pirv

02.03.2024, 08:11 55

Simbol al modei americane şi femeie de afaceri, Iris Apfel a murit la domiciliul său din Palm Beach, Florida, la vârsta de 102 ani, scrie Sky News.

Vestea a fost confirmată pe conturile sale de pe reţelele de socializare la primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Nu a fost precizată cauza decesului.

Născută la New York în 1921, Apfel a fost în primul rând designer de interior şi a devenit o figură publică datorită unui contract prin care ea şi soţul ei, Carl, au fost consultanţi pentru interioarele de la Casa Albă pentru mai mulţi preşedinţi.

Mai târziu, ea a captat atenţia prin stilul său, amestecând haute couture şi bijuterii supradimensionate.

Faima ei a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziţie despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară.

Ea s-a autointitulat „starletă geriatrică”. A apărut în mod regulat în paginile de stil ale New York Times, a fost fotografiată pentru Vogue Magazine şi a apărut în reclame pentru Coach, MAC Cosmetics şi Kate Spade.

Apfel a adunat peste trei milioane de urmăritori pe Instagram.

Stilul ei a fost, de asemenea, subiectul unui film documentar, Iris, regizat de Albert Maysles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO