Business Internaţional

Irlanda va avea nevoie de un nou pachet financiar - fost director FMI

Autor: Oncu Marius Gheorghe

11.04.2011, 17:03 38

Irlanda nu se va stabiliza financiar după 2013, an în care seîncheie actualul program de asistenţă financiară de 85 miliardeeuro de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI),urmând să necesite un al doilea împrumut, a afirmat un fostdirector al FMI, citat de cotidianul Guardian.

Guvernul de la Dublin ar putea continua să aibă nevoie deasistenţă financiară externă până în 2015, a afirmat Donal Donovan,fost director adjunct la FMI până în 2005.

Un al doilea împrumut va include şi o restructurare a datorieistatului, care va trebui să respecte şi cerinţele stricte dinactualul acord privind reducerea deficitului bugetar, a adăugatel.

Irlanda va avea nevoie de un nou pachet financiar deoarece estepuţin probabil ca investitorii să accepte să împrumute din nouguvernul la dobânzi rezonabile decât târziu după 2015, a spusDonovan.

Comentariile fostului oficial FMI vin în contextul în carePortugalia a fost nevoită să ceară ajutorul Uniunii Europene şiFMI, devenind al treilea stat din zona euro care apelează lasprijin financiar extern după Grecia şi Irlanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO