Italia cere Comisiei Europene sa sancţioneze Slovacia în legătura cu acordarea de ajutoare de stat

21 feb 2018 Autori: Teodora Marinescu , Mediafax

Ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, a afirmat, miercuri, că Uniunea Europeană ar trebui să sancţioneze Slovacia dacă aceasta foloseşte scuza ajutorului de stat pentru a îndepărta diverse companii de partenerii din Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei Reuters.

Disputa izbucnit imediat ce Embraco, o firmă cu sediul în Brazilia şi care e controlată de gigantul american Whirlpool, a anunţat că va închide o fabrică din Italia şi o va muta în Slovacia., ceea ce a dus la concedierea a 497 de persoane.

Ministrul Industriei, Carlo Calenda a plecat, miercuri, la Bruxelles, pentru a încerca să îl convingă pe comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, să declare atragerea companiilor în Slovacia ca fiind o formă ilegală de ajutor de stat.

"Vom vedea dacă Vestager va confirma că a fost vorba de ajutor de stat, aşa cum cred că este posibil. Dacă este cazul, atunci Comisia Europeană ar trebui să sancţioneze sever Slovacia, fiind o încălcare legilor privind piaţa internă", a declarat Padoan.

Închiderea fabricii s-a transformat într-un dintre cele mai discutate subiecte în campaniile electorale, înainte de votul care va avea loc pe 4 martie. Partidele de opoziţie acuză Guvernul pentru că nu a reuşit să se impună la Bruxelles.

 
Cuvinte cheie:
ITALIA
, UE
, SLOVACIA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide