Business Internaţional

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator aflat la putere în Polonia:Ideea unei Europe cu mai multe viteze este o tentativă de destructurare a Uniunii Europene

 Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator aflat...

Autor: Mircea Olteanu

14.03.2017, 07:14 56

"Astăzi, problema unui Uniuni Europene cu mai multe viteze, care este de fapt o destructurare a unităţii sale, devine reală", a afirmat liderul eurosceptic Jaroslaw Kaczynski.

Politicianul a mai spus că realegerea fostului premier polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European reprezintă o "joie neagră" pentru Uniunea Europeană.

Donald Tusk a fost reales joi după-amiază, în cursul summitului de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, cu un mandat din iunie 2017 până în noiembrie 2019.

Procuratura din Varşovia a anunţat luni că Tusk a fost convocat la audieri în cadrul anchetei privind incidentul aviatic din anul 2010, soldat cu moartea preşedintelui Lech Kaczynski, fratele liderului PiS.

Jaroslaw Kaczynski a declarat că nu ştia dinainte de chemarea la audieri a lui Tusk, iar acest eveniment nu are nicio legătură cu el.

Guvernul format de partidul Lege şi Justiţie a intrat de mai multe ori în conflict cu Comisia Europeană pentru o serie de probleme, inclusiv statul de drept, primirea imigranţilor şi protecţia mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels