Business Internaţional

Kim Jong-un bate cu pumnul în masă: Coreea de Nord ameninţă cu acţiuni „fără precedent” din cauza exerciţiilor SUA-Coreea de Sud

Kim Jong-un bate cu pumnul în masă: Coreea de Nord...

Autor: Petru Mazilu

17.02.2023, 12:13 213

Coreea de Nord a ameninţat vineri că va da „răspunsuri puternice, constante şi fără precedent" dacă SUA şi Coreea de Sud vor continua exerciţiile militare din regiune, potrivit Reuters.

Ameninţarea a fost formulată de Ministerul de Externe din Coreea de Nord care a transmis o declaraţie preluată de presa de stat.

Ministerul a mai spus că va lua în considerare acţiuni militare suplimentare dacă reprezentanţii Consiliului de Securitate al ONU, „sub influenţa Statelor Unite”, vor continua să exercite presiuni asupra Phenianului.

Declaraţia a fost făcută în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru exerciţii militare anuale, ca parte a strategiei de a contracara ameninţările militare din ce în ce mai mari ale Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO