Business Internaţional

Kremlin: Ideile de politică externă ale lui Trump sunt foarte asemănătoare cu cele ale lui Putin

Kremlin: Ideile de politică externă ale lui Trump sunt foarte asemănătoare cu cele ale lui Putin

Autor: Mediafax

10.11.2016, 22:40 76115

Abordarea în materie de politică externă a preşedintelui-ales al SUA, Donald Trump, este "fenomenal de apropiată" de cea a preşedintelui rus Vladimir Putin, oferind Moscovei speranţa îmbunătăţirii în mod gradual a relaţiilor cu Washingtonul, anunţă Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov - aflat la New York într-o vizită privată, la un turneu de şah - a observat similarităţi între ideile de politică externă ale lui Donald Trump şi Vladimir Putin, considerând că aceasta este o bază pentru iniţierea unui dialog substanţial între Moscova şi Washington.

"Putin şi Trump pornesc de la aceleaşi principii în politica externă, iar acest lucru este incredibil", a declarat Peskov.

"Este fenomenal cât de apropiate sunt concepţiile lor în materie de politică externă. Iar aceasta probabil că este o bază bună pentru optimismul nostru moderat că cel puţin vor putea iniţia un dialog" pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, a subliniat Peskov.

În contestul tensiunilor existente între Moscova şi Washington din cauza crizelor din Ucraina şi Siria, Peskov a explicat că va dura ceva timp până când relaţiile se vor normaliza: "O atmosferă de încredere mutuală se obţine în câţiva ani".

AFACERI DE LA ZERO