Business Internaţional

La 14 ani, cu banii pe care îi strângea pentru o maşină, şi-a făcut o afacere. După trei ani, are un business de 250 de mil.dolari

La 14 ani, cu banii pe care îi strângea pentru o...

Autor: Cătălina Butan,

24.10.2013, 19:24 20825

O adolescentă de doar 14 ani, care strângea bani pentru a-şi cumpăra o maşină, a pus bazele unei companii care valorează astăzi milioane de dolari, scrie Business Insider.

Cu trei ani în urmă, Bella Weems, care are astăzi 17 ani, a înfiinţat compania de bijuterii Origami Owl, cu o cifră de afaceri de 24 de milioane de dolari în 2012 şi estimări de 250 de milioane de dolari pentru acest an, potrivit datelor companiei.

La 14 ani, Weems şi-a anunţat părinţii că şi-ar dori o maşină de ziua ei, însă aceştia au hotărât că trebuie să contribuie şi ea cu fonduri, încurajând-o să-şi înfiinţeze propria afacere.

Weems a pus astfel bazele companiei Origami Owl cu banii câştigaţi ca babysitter, pe care îi folosea pentru a face medalione pe care le vindea prietenilor la diferite petreceri. Cu cei 350 de dolari câştigaţi ca babysitter, Weems şi-a cumpărat diferite componente pentru a face medalioane. După un an, compania şi-a înfiinţat un model propriu de vânzări, iar încasările au explodat.

Origami Owl lucrează cu asociaţi independenţi, cunoscuţi sub numele de designeri, cărora le furnizează bijuterii, oferindu-le un discount, iar aceştia le vând clienţilor lor la petreceri private. Origamy Owl are în prezent în jur de 50.000 de “designeri” iar executivii companiei sunt membrii ai familiei lui Weems.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO