Business Internaţional

Liderii celor două Corei au participat sâmbătă la un summit neprogramat în zona demilitarizată

Liderii celor două Corei au participat sâmbătă la un...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

26.05.2018, 20:31 113

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, s-au întâlnit sâmbătă în zona demilitarizată între cele două ţări, informează postul BBC News online.

Întrevederea neprogramată are loc în contextul în care cele două părţi continuă eforturile de organizare a potenţialului summit SUA-Coreea de Nord.

Administraţia de la Seul a transmis că cei doi lideri s-au întâlnit la nord de frontiera militarizată între cele două state pentru un schimb de opinii privind potenţialul summit la care ar urma să participe Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump.

Moon urmează să ofere duminică dimineaţa mai multe detalii despre întrevederea sa cu Kim, care a durat două ore, au transmis oficiali sud-coreeni, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deşi tocmai o anulase.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO