Business Internaţional

Liderul Nord Coreean Kim Jong-Un îşi critică propriul guvern acuzându-l de ineficienţă: „În ultimii ani, capacitatea administrativă şi economică a cabinetului Kim Tok Hun a avut şi mai mult de suferit, leneşii stricând toata munca statului”

Liderul Nord Coreean Kim Jong-Un îşi critică propriul...

Autor: Valeriu Dănilă

22.08.2023, 16:00 121

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat oficialii de rang înalt pentru răspunsul lor „iresponsabil” la pagubele provocate de inundaţii, spunând că au „stricat” economia naţională, scrie Reuters.

Kim a făcut luni o inspecţie pe coasta de vest după ce apa a distrus un terasament inundând peste 560 de hectare de teren, printre care 270 de hectare de orez.

Acesta a declarat că oficialii „au fost foarte iresponsabili” deoarece şi-au ignorat îndatoriile, Kim Jong-Un atrăgând atenţia asupra faptului că premierul Kim Tok Hun, a inspectat pagubele produse cu „atitudinea unui simplu privitor”.

„În ultimii ani, capacitatea administrativă şi economică a cabinetului Kim Tok Hun a avut şi mai mult de suferit, leneşii stricând toata munca statului”

Vizita de săptămâna aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de inspecţii pe care liderul nord-coreean le-a făcut pe terenurile agricole afectate de inundaţii, pe fondul îngrijorărilor în creştere cu privire la criza alimentară din ţară.

Lim Eul-chul, profesor de studii nord-coreene la Universitatea Kyungnam din Coreea de Sud, a declarat că remărcile dure ale lui Kim Jong Un ar putea anunţa o remaniere a cabinetului. De asemenea, arată că economia nu se dezvoltă conform planificării.

„La urma urmei, Kim pare să fie furios pentru că economia naţională nu se îmbunătăţeşte atât de mult pe cât îşi doreşte”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO