Business Internaţional

Lupta dura pentru preluarea Portugal Telecom

16.03.2006, 00:00 11

Un consortiu format din mai multe grupuri de investitii se pregateste sa faca o propunere de preluare companiei Portugal Telecom de 13 miliarde de dolari (10,87 miliarde de euro). Operatorul de telefonie a primit recent o oferta ostila din partea conglomeratului portughez Sonae, informeaza Financial Times.

Apollo Management, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts si Permira coopereaza la planul de achizitie a Portugal Telecom si formeaza un consortiu solid in vederea unei posibile reusite, in timp ce companii ca Apax, Carlyle, Cinven si Providence si-au exprimat de asemenea interesul pentru compania in cauza.

Acelasi grup de investitori cu sediile in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii a achizitionat anul trecut grupul danez TDC, cu activitati tot in domeniul telecomunicatiilor, pentru suma de 15 miliarde de dolari.

Luna aceasta Portugal Telecom a oferit dividende actionarilor sai in valoare de 3 miliarde de dolari (3,6 miliarde de euro) pentru a se apara de oferta ostila venita din partea Sonae in valoare de 11,2 miliarde de dolari, mentionand ca suma este prea mica, iar conditiile propunerii sunt nesigure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24