Business Internaţional

Luptă strânsă aseară în alegerile de care depinde viitorul Europei

Luptă strânsă aseară în alegerile de care depinde...

Autor: Iulian Anghel

24.04.2017, 00:07 514

Emanuel Macron, candidatul platformei independente „En Marche“ conducea aseară în intenţiile de vot, în alegerile din Franţa, cu 24%, conform unui ziar belgian, fiind urmat de Marine le Pen, candidata de extremă dreaptă, care acumula, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, 22% din voturi. Primii doi candidaţi, în funcţie de numărul de voturi, se califică pentru turul al doilea care va avea loc pe 7 mai.

La ora 17.00, 69,4% dintre cei 47 de milioane de francezii cu drept de vot trecuseră pe la urne, o participare însemnată, dar uşor sub cea din 2012 când, la vot se prezentaseră, până la aceeaşi oră, 70,5% din cetăţeni.

Alegerile din Franţa sunt cruciale pentru destinul Uniunii Europene şi survin într-o vreme în care tendinţele naţionaliste şi izolaţioniste sunt în creştere în lume. Doi dintre candidaţii din „patrulaterul“ care a emis pretenţii serioase pentru turul al doilea – Marine le Pen, candidata extremei drepte şi Jean-Luc Melenchon, candidatul stângii radicale, pun sub semnul întrebării prezenţa Franţei în UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO