Business Internaţional

Maia Sandu, la 2 ani de la cererea de aderare la UE: Am făcut paşi hotărâţi pe calea europeană

Maia Sandu, la 2 ani de la cererea de aderare la UE: Am...

Autor: Cosmin Pirv

03.03.2024, 09:46 32

Am făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, iar eforturile noastre susţinute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de iniţiere a negocierilor de aderare, spune Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, la doi de la semnarea cererii de aderare la UE.

Maia Sandu a scrsi duminică pe Facebook că, exact în urmă cu doi ani, la 3 martie 2022, a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„În aceşti doi ani am făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, iar eforturile noastre susţinute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de iniţiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiţii mai bune în şcoli şi grădiniţe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne şi, cel mai important, înseamnă pace şi securitate”, susţine preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu admite că mai sunt multe de făcut, dar spune că „împreună putem realiza toate obiectivele propuse”.

În decembrie 2023, liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO