Business Internaţional

Malaga anunţă că şi-a normalizat situaţia financiară

Malaga anunţă că şi-a normalizat situaţia financiară

Foto: Shutterstock

Autor: Traian Terzian

11.09.2012, 19:19 219

"Clubul şi-a normalizat situaţia financiară cu alte grupări, cu angajaţii şi jucătorii şi a început negocieri cu Fiscul spaniol. Deşi nu s-a ajuns la un acord definitiv, clubul şi-a redus semnificativ datoriile la stat în ultima lună. Malaga a informat UEFA despre această situaţie şi între cele două organizaţii există o comunicare transparentă. Încluderea Malaga CF pe lista UEFA publicată marţi este o măsură preventivă şi nu o sancţiune. Această suspendare va fi ridicată în momentul în care vom ajunge la un acord cu Fiscul", se arată într-un comunicat postat pe site-ul echipei Malaga.

Malaga a fost inclusă, marţi, între cele 23 de cluburi cărora, pentru moment, UEFA le-a suspendat primele care le revin pentru participarea în competiţiile europene, în sezonul 2012/2013, din cauza datoriilor către terţi la 30 iunie 2012, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar.

Calificată în premieră în grupele Ligii Campionilor, Malaga nu este singura grupare din Spania aflată în această situaţie, pe lista UEFA aflându-se şi câştigătoarea Ligii Europa şi a Supercupei Europei, Atletico Madrid.

"Dorim să precizăm faptul că măsura comunicată astăzi de UEFA nu presupune niciun embargo asupra vreunei sume de bani pentru Atletico, ci este vorba de o măsură preventivă în aşteptarea deciziei finale a Comisiei de control a UEFA, pe care noi o sperăm a ne fi favorabilă. În august, clubul a transmis toate informaţiile cerute de comisia de control financiar a UEFA. Astăzi, organismul competent nu a emis un raport definitiv cu privire la documentaţia primită", a anunţat, la rândul său, clubul Atletico Madrid.

Printre cele 23 de cluburi se află şi trei din România, Dinamo Bucureşti, FC Vaslui şi Rapid Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO