Business Internaţional

Manifestaţie la Paris pentru "scoaterea islamiştilor în afara Franţei", interzisă de justiţie

Manifestaţie la Paris pentru "scoaterea islamiştilor...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

17.01.2015, 17:56 554

Această manifestaţie, prevăzută duminică, era convocată de către mişcările Rezistenţa Republicană şi Riposta Laică, pe tema "Dezechilibraţi, ucigaşi, vitezomani... afară cu islamiştii din Franţa".

Prefectura de Poliţie a interzis, iniţial, această adunare, pe motiv că "manifestaţia planificată nu are scopul să îndemne la condamnarea actelor teroriste recente, ci se înscrie clar într-o logică islamofobă".

Tribunalul s-a temut de "confruntări cu persoane care şi-au exprimat intenţia de a se opune manifestaţiei", în timp ce forţele de poliţie sunt mobilizate în cadrul Planului Vigipirate, "iar acţiunea lor nu poate să fie deturnată de la obiectivul prioritar pe care-l urmăresc, acela de a preveni noi atentate", se arată în decizia Tribunalului Adminisrativ, pe care AFP a putut-o consulta.

Mişcările vizate ar urma să nu facă apel împotriva deciziei, potrivit avocaţilor lor, Paul Yon şi Frédéric Pichon.

Ele au devenit cunoscute în iunie 2010, când au vrut să organizeze un "coctail de cârnaţi cu vin", susceptibil să lezeze convingerile credincioşilor musulmani, în cartierul multietnic Goutte d'Or, în care se află una dintre cele mai frecventate moschei din Paris.

În 2014 ele au organizat împreună cu mişcarea de extremă dreapta Blocul Identitaer, o manifestaţie care denunţa "islamizarea" Franţei şi reclama un referendum împotriva imigraţiei, la care au participat câteva sute de persoane, la Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO